Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

7 C° Pécel 2024. április 16. kedd
Roncs
2022 március 02.

A közterületen tárolt hatósági jelzés nélküli roncs gépjárművek felderítését végzik a közterület-felügyelők


Tájékoztatjuk a város lakosságát, hogy a Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelői, Pécel közterületein folyamatosan végzik a hatósági jelzés nélküli roncs gépjárművek felderítését.

Pécel közigazgatási határain belül közterületen, a forgalmi rendszám nélkül tárolt vagy a forgalomból kivont környezetet szennyező üzemképtelen gépjárműveken a felügyelők tájékoztató jellegű értesítést helyeznek el. Amennyiben az érintett gépjármű tulajdonosa az értesítéstől számított 10 napon belül nem jelentkezik, és az autó továbbra is a közterületen van, valamint nem rendelkezik közterület foglalási engedéllyel, a gépjármű elszállításáról a közterület-felügyelők intézkednek.

„Azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon - közterület-használati engedély nélkül - legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője - a tulajdonos költségére - eltávolíthatja."

A közterület használat díja:

11-30 napig 1000 Ft/nap

31- 60 napig 2000 Ft/ nap

Közterület foglalási engedélyt a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodájától lehet kérelmezni.

Továbbá a közterület-felügyelő - az üzembentartó értesítése mellett - elszállítással eltávolíthatja a közterületen szabálytalanul elhelyezett járművet, ha az a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyezteti.

Az elszállításra vonatkozó szabályokat a közterület-felügyeletről szóló 1999.évi LXIII. törvény és az 55/ 2009 (X. 16.) IRM rendelet tartalmazza.

Az elszállított járművek az az alábbi telephelyen kerülnek elhelyezésre:

1106. Budapest, Keresztúri út 122.