Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

14 C° Pécel 2024. április 25. csütörtök
Margit Neni
2022 április 08.

Isten éltesse Margit nénit


Maróti Margitot 101. születésnapja alkalmából ünnepélyes keretek között Sarlós Imre alpolgármester úr köszöntötte a Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonában. 

Img 20220408 085418

Margit testvér 1921. április 8-án született Kiskundorozsmán. Gyakran emlegeti, hogy nagyon rossz kisgyerek volt, s amikor csínytevésen kapták, szaladt az ágya mellett lévő szentkép elé, ahol letérdelve fohászkodott, hogy kis büntetéssel megússza a tettét.

Vallásos szüleitől tanulta Isten szeretetét és az áldozatvállalás értékét. Kiskamasz korában eldöntötte, hogy teljesen Istennek adja az életét. 15 évesen találkozott a Jézus Szíve Társasága testvéreivel, és életük példáját látva megtetszett neki a testvérek sokszínűsége. Édesanyja megpróbálta lebeszélni a belépésről, de ő hajthatatlan maradt, s ezt hosszú élete során egyszer sem bánta meg. Ő az egyedüli a közösségben, aki még személyesen találkozott az 1938-ban elhunyt alapítóval, P. Bíró Ferenc jezsuitával.

A Társaság sokrétű apostoli küldetésének minden területén szolgált. 40 évig Kanadában élt, ahol kisgyermekek neveléséből és idősotthoni munkából is kivette részét. A rendszerváltáskor örömmel jött vissza Magyarországra, s a Tahiban működő lelkigyakorlatos ház beindításában nagy szerepet vállalt, majd közel 20 évig vezette a konyhát. 10 éve él a Társaság fenntartásában működő Idősek Otthonában, ahol türelmes, derűs lénye napfényt visz a lakók és munkatársak életébe.

Img 20220408 085059