Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

3.7 C° Pécel 2024. április 20. szombat
Utjavitas
2021 július 09.

Sikeresen pályázott az önkormányzatunk!


Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be és nyert el a Zsigmondi utca útburkolatának felújítására vonatkozóan. A Belügyminisztériumtól elnyert támogatás összege 31.386.019 Ft, melyhez 10.462.007 Ft önerőt biztosít Pécel Város Önkormányzata.

Mint ismeretes, a Zsigmondi utca Pécel egyik leginkább járhatatlan, 3 lakóparkot is összekötő utcája. Jelen állapotában erősen kátyús, nem megoldott a csapadékvízelvezetése, nincs szegélykő az útburkolat széleinél, és az utca felső részén nincs szilárd útburkolat. A felújításnak köszönhetően ez a probléma megoldódhat a közeljövőben.

A helyi önkormányzatok, így Pécel Város Önkormányzata is támogatást igényelhetett a központi költségvetésből, ha előre nem látható természeti, vagy más eredetű veszély miatt a városban (pl. árvíz, belvíz, földrengés, vihar) kár keletkezik, vagy védekezés válik szükségessé. Így a 2020. június 14-ei nagy esőzések helyreállítási munkálataira 1.905.000 Ft vis maior támogatást kapott Pécel. Ezt az összeget a Pécel Kft. útburkolat javításra használhatja majd fel.

Továbbá örömhír az is, hogy Önkormányzatunk 15.000.000 Ft forrásban részesült Magyarország Kormányának 1879/2020. (XII.4.) számú, a koronavírus-világjárvány által okozott kulturális károk enyhítéséről szóló határozata alapján. Ennek nagyobb részét a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház felújítására, kisebb részét rendezvény finanszírozására fordítjuk.