Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

11.1 C° Pécel 2024. április 19. péntek
Orvos 2
2020 január 27.

Tájékoztató - Háziorvosi ügyelet


Tisztelt Péceliek!

A háziorvosi ügyeletről szóló decemberi tájékoztató azt az információt tartalmazta, hogy Pécel város orvosi ügyelete 2019. december 17-től 2020. január 2-ig Maglódon lesz elérhető. Ez az időpont már elmúlt, az ügyelet viszont még mindig Maglódon működik.

Elnézést kérek mindenkitől, egyrészt, mert nem a tájékoztatás szerint alakultak a dolgok, másrészt, mert továbbra sincs jó hírem ez ügyben, ugyanis most már biztos, hogy 2020. március 31-ig a nem fog változni ez a helyzet. A képviselő-testület január 30-án fog dönteni a háziorvosi ügyeleti feladatok ellátásáról szóló közbeszerzési eljárás indításáról. Remélem, eredményes lesz a pályázat, és a határidők szigorú betartásával megoldódik a jelenleg fennálló probléma, és április 1-től újra helyben lesz elérhető az orvosi ügyelet.

Kérem a tisztelt lakosság megértését, türelmét.

Öröm az ürömben, hogy az elmúlt több mint egy hónap tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy a Maglódon dolgozó orvosok mindenki megelégedésére végezték ügyeleti munkájukat, és hívás esetén is gyorsan a helyszínre értek.

Jogosan merülhet fel Önökben több kérdés is. Például, hogy decemberben miért gondoltuk, hogy csak 2 hétig lesz érvényben ez a szükségmegoldás? Vagy, hogy miért nem írtuk már ki korábban a közbeszerzési eljárást?
Hosszan tudnám ecsetelni, mi mindent tettünk, mennyi tárgyalást folytattunk ez ügyben. Majd kiderült, hogy az egészségház épületében jelenleg nem biztosítottak az ellátás jogszabályokban meghatározott szakmai feltételei. Az engedélyekre való várakozás pedig olyan időveszteség, amely veszélyezteti havi 1,6 millió forint állami támogatás igénybevételét.

Igény esetén részletesebb tájékoztatást is szívesen adok személyesen vagy telefonon.

 Horváth Tibor polgármester 

Orvosi Ugyelet A3 Jav