Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

16.6 C° Pécel 2024. március 28. csütörtök
Gyermektkeztetes
2020 március 27.

Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről


Pécel Város Önkormányzata szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes ebédet biztosít a szülő/törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az alábbiak szerint:

a) a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon,

b) az iskolai nyári szünetben valamennyi munkanapon,

c) az őszi, téli és tavaszi szünetben, a tanév rendjéhez igazodóan, tanítási szünetenként, az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon.

A 2019/2020. tanévben a tavaszi szünet 2020. április 9. napjától 2020. április 14. napjáig tart.

A szünidei étkezést minden esetben kérelmezni kell.

Hátrányos helyzetű gyermek: az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek, aki esetében az alábbi körülmények közül egy fennáll:

a) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésének időpontjában a gyermeket együtt nevelő mindkét szülő, a gyermeket egyedül nevelő szülő, illetve a családbafogadó gyám legmagasabb iskolai végzettsége alapfokú - (alacsony iskolai végzettség, melynek igazolása a kérelmen megtett önkéntes nyilatkozattal történik)

b) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésének időpontjában a gyermeket nevelő szülők bármelyike vagy a családbafogadó gyám a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerinti aktív korúak ellátására jogosult vagy a kedvezmény igénylésének időpontját megelőző 16 hónapon belül legalább 12 hónapig álláskeresőként tartotta nyilván a fővárosi és megyei kormányhivatal állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatala - (alacsony foglalkoztatottság, melynek fennállását az eljáró hatóság ellenőrzi)

c) a gyermek szegregátumnak nyilvánított lakókörnyezetben, vagy az eljárás során felvett környezettanulmány szerint félkomfortos, komfort nélküli vagy szükséglakásban, illetve olyan lakáskörülmények között él, ahol korlátozottan biztosítottak az egészséges fejlődéshez szükséges feltételek - (elégtelen lakókörnyezet, illetve lakáskörülmény)

Halmozottan hátrányos helyzetű gyermek: az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek, aki esetében a fenti három körülmény (alacsony iskolai végzettség; alacsony foglalkoztatottság; elégtelen lakókörnyezet, lakáskörülmény) közül legalább kettő fennáll.

Alapfokú iskolai végzettség: a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény alapján a nyolcadik évfolyam sikeres elvégzéséről kiállított bizonyítvány - iskolatípustól függetlenül - alapfokú iskolai végzettséget tanúsít.

Amennyiben gyermeke hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete határozattal megállapításra került és úgy nyilatkozott, hogy igénybe kívánja venni a szünidei étkeztetést, az ebéd a PIOK Szemere Pál Általános Iskola konyháján vehető át, valamennyi étkezési napon 11:00 és 12:00 óra között.

NYILATKOZAT