Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

-0.6 C° Pécel 2021. január 27. szerda
Vasut
2019 december 08.

Vasút felújítással kapcsolatos tájékoztató


Kedves Péceliek! 

2019. december 8-án 0.00-kor, az eredeti ütemtervnek megfelelően véget ér a vágányzár a Budapest – Hatvan vasútvonal Pécel és Aszód állomások közötti szakaszán.

 Bár a vonalon még intenzív munka folyik, a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtésével lehetőség nyílik a vasúti forgalom korlátozott felvételére, így az utasok ismét vonattal utazhatnak mind az elővárosi, mind a távolsági viszonylatokon a pótló buszokkal történő nehézkesebb eljutás helyett.
Néhány állomáson már megnyitják a gyalogos aluljárókat, másutt viszont az állomásépületek felújítása, áthelyezése, a liftek beépítése és az ideiglenesen kialakított létesítmények környezetében a munkavégzés továbbra is folytatódik, emiatt fokozott körültekintés szükséges. A biztonságos közlekedés feltételeit mindenütt biztosítják a kivitelezők, ám az utasoknak azt javasolja a vasúttársaság, hogy a befejezésig kényelmes, stabil járást biztosító cipőben menjenek az érintett állomásokra.

Pecel Atjaras Strabag

Ami a gyalogos átkelést illeti városunkban az aluljáró az állomáson használható lesz, ehhez egy rajzot találnak mellékletként.

Fontos információ továbbá, hogy a Baross utcai átjáró átadása a forgalom számára az előzőleg meghirdetett 2019.12.07-ei időponthoz képest pár napot csúszik. Így 2019.12.09-én az esti órákban adják át

Megértésüket köszönjük!