Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

8.5 C° Pécel 2024. április 27. szombat
Kincskereso Alap
2022 március 20.

HELYTÖRTÉNETI KINCSKERESŐ


A játék már most kezdődik

Kincskereso 02

A péceli gimnázium fennállásának 60. évfordulója alkalmából a gimnázium tanulói és tanárai lelkes péceliek közreműködésével videó sorozatot készítettek városunk néhány arculatformáló épületéről. A videókat közkinccsé tettük, de megtekintésükhöz egy játékos, kincskeresős sétára invitáljuk önöket a Kossuth tér környékére.

A hat videó egymást követő sorrendben a helyszínek, azaz az épületek környékén kitett QR kódok segítségével tekinthető meg. Szükség lesz tehát a kincskereséshez egy okostelefonra, internetkapcsolatra és a telefonra letöltött QR kód leolvasó applikációra is. Az adott helyszínre érve nem árt, ha rendelkeznek jó megfigyelőképességgel, hogy a nem feltétlenül szembeötlő helyre kitett „kincset”,-azaz QR kódot- megtalálják. Ha megtalálták a kódot, olvassák be az applikációval, és máris nézhető a videó.

Kincskereso 03

Egy kis segítséget adunk a kezdéshez. Az egyes videók önállóan is megtekinthetők, de a helyszínek javasolt bejárási sorrendje a következő:

  1. Pécel leghíresebb műemlék épülete (a QR kódok a főbejárat környékén találhatók, a videó hossza 6,5 perc)

  2. Pécel 1. helyrajzi számmal rendelkező épülete (a QR kódok a bejáratok környékén találhatók, a videó hossza 6,5 perc)

  3. Pécel legújabb építésű iskolájának épülete (a QR kódok a Kossuth tér felőli kapu környékén keresendők, a videó hossza 5,5 perc)

  4. Kovásznai-Kovács kúria (a videó hossza 5,5 perc)

  5. Pécel első diplomás orvos-leszármazottjának kúriája (a videó hossza 3,5 perc)

  6. Pécel leghíresebb reformkori nyelvújítójának szülőháza (a videó hossza 4,5 perc)

Az egyes helyszíneken több (egyforma) QR kódot is elrejtettünk, ezért reméljük, mindenhol sikerül rábukkanniuk legalább egyre. Ha véletlenül elakadtak a kincskeresésben, vagy bármilyen észrevételük van, kérjük, írjanak emailt a trepszker.zsuzsanna@rpg.piok.hu email címre.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Kovács Ernőnének, Várkonyi Szilviának, Erdős Szabolcsnak és Krett Tibornak, hogy segítőkész együttműködésük révén emelték az elkészült művek színvonalát.

Trepszker E. Zsuzsanna-a projekt megálmodója

A helyszínek megfejtései: 1. Ráday kastély; 2. Református templom; 4.Régi OTP épület; 5.Zeneiskola; 6.Szemere ház