Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

19.7 C° Pécel 2024. április 27. szombat
Szunyog
2023 július 12.

Szúnyoggyérítés (ismétlő permetezés)


Tisztelt Péceli Lakosok!

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy a településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés (ismétlő permetezés) kerül elvégzésre. melynek időpontja 2023. július 13-14. napokon 21:00 óra utáni időszak.

Munkavégzés időpontja és a kezelt területek listája:

 2023. 07. 13.

  • Isaszegi út – Kovács utca / Maglódi út által határolt területek

  • Rákos-patak mentén

  • Topolyos területe

  • piac területe

 

2023. 07. 14.

  • Pécel északi része

  • Szent Imre körút – Felsősor utca / Faiskola utca által határolt területek

 

A gyérítés Pécel belterületén lévő utcákon haladva történik, melegködképző generátorral, amely 250 méteres területet képes beködölni. A gyérítést Deltasect 1,2 ULV szúnyogírtószerrel végezzük.

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV, ami a gyártó által megadott adatlap szerint, a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra gyakorol hatást, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja, ugyanakkor a méhekre veszélyes, ezért kérjük a méhészeket, - előzetes értesítésünknek megfelelően -, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tartott gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen lévő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.