Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

15.3 C° Pécel 2024. április 29. hétfő
2023 június 29.

Az egészségügyi dolgozókat köszöntöttük Semmelweis-nap alkalmából


A Semmelweis-nap alkalmából Horváth Tibor polgármester köszöntötte az egészségügyi dolgozókat 2023. június 28-án a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Házban.

Horváth Tibor polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy egészségügyi dolgozónak lenni nem csak egy foglalkozás, az egyik legszebb, de a legnehezebb hivatás. Utalt arra is, hogy ezt a hivatást csak az tudja igazán jól végezni, akiben a szakmai tudás mellett a segíteni akarás is jelen van.

Ez alkalommal Pécel Város Önkormányzat nevében Horváth Tibor polgármester és Varmuzsa Péter képviselő ünnepélyes keretek között adta át az Év Egészségügyi Dolgozója díjat Dr. Takács Györgyinek, aki 2006 március óta lát el háziorvosi feladatokat Pécelen. Dr Vizsolyi Tibor háziorvos körzetét vette át.

2007-ben kért és kapott az önkormányzattól hozzájárulást, hogy a Pesti u. 6. szám alatt bérelt rendelő helyiségben a háziorvosi feladatok mellett kiegészítő tevékenységként tradicionális kínai orvoslást (akupresszúra, gyógymasszázs) is végezhessen.

Az alapellátás mellett évekig ügyeleti feladatokat is ellátott.

2009-től dolgozik a saját rendelőjében, ahol közel kétezer beteget lát el.

2011-ben foglalkozás-egészségügyi szakvizsgát tett, és ezt már 2012-től kamatoztatta is a péceli önkormányzatnál, mindenki megelégedésére.

A háziorvosi tevékenység mellett a péceli lakosoknak lehetőséget biztosít a rendelőjében, labor vizsgálathoz szükséges vér és vizeletvételre, kardiológiai szakorvosi vizsgálatra, bőrgyógyászati és ultrahangos vizsgálatokra.

Maximálisan figyelemmel kíséri az idősebb betegek szűrővizsgálatra történő beutalását. Személyesen felhívja az érintetteket, szükség esetén behívja őket.

A pandémia idején több ezer vakcinát adott be a körzetében lévő és azon kívüli betegeknek. Fáradságot nem kímélve napokon keresztül oltotta az arra rászorulókat.

Betegek elmondása szerint megvannak elégedve munkájával. Szeretik és kedvelik. Elismerik szakmai tudását és bizalommal keresik fel amennyiben szükség van a segítségére.

Munkatársaival jó együttműködést tart fenn. Rendszeresen részt vesz szakmai továbbképzéseken, ahol fejleszti a megszerzett tudását.

Az ünnepség zárásaként Horváth Tibor polgármester, Varmuzsa Péter képviselő, Garamszegi Zsolt képviselő és Kristóf Péter képviselő, a szociális bizottság elnöke egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át az egészségügyi dolgozóknak.

 A képek a facebookon.