Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

4.9 C° Pécel 2024. április 17. szerda
Ovoda
2020 szeptember 17.

Felújítások Pécel Város Óvodáiban


Az elmúlt időszakban a péceli óvodákban több olyan felújítás valósulhatott meg, amely jelentősen hozzájárul a településen lakó gyermekek jobb életminőségéhez.

Hőgerlné Bozsik Julianna intézmény vezető elmondta, hogy az év elején a Gesztenyés Óvodában a Hősök útja felöli oldalon a régi rossz fa ablakok lettek kicserélve műanyag nyílászárókra. A fő cél a hő- és hangszigetelés volt.

A tetőt kijavították, ugyanis évek óta beázott az egyik csoportszoba. Ez év márciusában az önkormányzat kibővítette a Gesztenyés Óvoda, a könyvtár-művelődési ház, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat közös parkolóját, az eddig viszonylag kis kihasználtsággal működő kosárlabda pálya felét elérhetővé tették a gépkocsival érkezők számára. A nyári zárva tartás alatt pedig a szülők által vásárolt műfüvet rakták le, illetve dolgozták össze a csúszdák alatt lévő új gumiburkolattal a szakemberek.

A Szivárvány Óvodában egy csoportszobában linóleum és lámpatestek cseréje történt, valamint tisztasági festés történt több csoportszobában. Az úgynevezett újrészben le lettek mázolva az ajtók, valamint az öltöző folyosók festése is megtörtént, illetve az itt található, két óvodai csoport által használt, elavult vizesblokk is teljesen megújult a gyermekek és az ott dolgozó kollégák örömére.

A Nyitnikék Óvodában volt egy szintén elavult mosdó rész, amit naponta 60 gyermek használ, itt két piszoár eleve nem működött. Nagyon régi álmuk valósult meg, hogy kiépítésre kerültek újabb gyermek WC-k a piszoárok helyett, valamint a játszóudvaron a homokozók újulhattak meg idén nyáron.

Hőgerlné Bozsik Julianna intézmény vezető kiemelte továbbá, hogy Pécel Város Önkormányzatával és a Pécel Üzemeltető Kft. dolgozóival közösen együttműködve valósulhattak meg az idei évre betervezett felújítások, melyek az oda járó gyermekek körülményeit teszik használhatóbbá, szebbé, korszerűbbé.

Cs.K.