Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

15.1 C° Pécel 2024. április 26. péntek
Seta
2021 március 21.

Séta a jó közérzetért, avagy fedezzük fel lakóhelyünket!


Hosszú ideje tart már a bezártság, mindenkinek hiányoznak a kulturális programok, a baráti összejövetelek, az együtt nevetések, a beülős kávézgatások, sütizések, és még sorolhatnánk.

A művelődési ház foglalkozásai is szünetelnek, az oda járók nagyon hiányolják a rendszeres mozgás lehetőségét, legyen az zumba, pingpong, torna vagy senior örömtánc. Az egyik – főleg nyugdíjasokból álló – csoport tagjai kitalálták, hogy közös sétával pótolják a foglalkozásokat, mert nemcsak a sportolás, de a társaság is hiányzik. Hogy igény van erre, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy hétről-hétre újabb emberek csatlakoznak a túrázó csapathoz. (A létszámkorlátot meghaladva kisebb csoportokra oszlanak és ügyelnek a távolság betartására.) Az útvonal – Pécel utcái és a várost körülölelő erdők – még azok számára is rejt újdonságot, akik évtizedek óta itt élnek. Gyakran hangzik fel, hogy „jé, nem is tudtam, hogy van ilyen Pécelen!” vagy „de rég jártam erre!”. A 6-8 kilométeres sétáknak az egészségre gyakorolt pozitívumai mellett számos kellemes mellékhatása van: a résztvevők kikapcsolódnak, ismerkednek, beszélgetnek és helytörténeti ismeretekkel gazdagodnak.

Dimbes-dombos városkánk elhelyezkedése különleges, a központból bármely irányba haladunk, igen hamar sűrű fák között találhatjuk magunkat, és gyönyörködhetünk az erdők természetes szépségében. Ezt nem minden város mondhatja el magáról! Használjuk ki ezt az adottságot, sétáljunk, túrázzunk, társaságban vagy egyedül, ki, ahogyan szereti.

L.Á.