Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

11.4 C° Pécel 2024. április 16. kedd
2020 október 21.

Új vezető a rendőrőrs élén


A Péceli Rendőrőrsön 2020. augusztus 1. óta Kovács Márton rendőr alezredes látja el az őrsparancsnoki feladatokat.

Rendor 02

– Kérem, mondjon pár szót magáról!

– A 17. kerületben élek, van egy hét éves kisfiam – ezek a legfontosabb tudnivalók rólam, legalábbis szerintem. 1996 óta vagyok rendőr, járőrként kezdtem, elmondhatom, hogy végig jártam a ranglétrát. Ezt megelőzően osztályvezető beosztásban dolgoztam a Budapesti Rendőrfőkapitánysá­gon.

– Mi ösztönözte arra, hogy megpályázza az őrsparancsnoki posztot?

– A feladat az összetettsége miatt vonzó számomra, izgalmasabb is, és nagyobb kihívást jelent. Közelebb áll a klasszikus értelemben vett rendőri munkához, mint az előző beosztásomban végzett tevékenység.

– Két hónap nem hosszú idő, de a helyzet felmérésére talán elég volt. Mik a tapasztalatai?

– Amint idekerültem, átnéztem az elmúlt évek adatait. A bűncselekményeket illetően nincsenek kiugró adatok, ez megnyugtató. Például, ebben az évben hetven bűncselekmény került bejelentésre, ezek nagyrésze telefonos csalás, besurranás. Ez a szám a 16 ezres lakossághoz mérve objektíven nem mondható soknak, de természetesen ezt is jó lenne tovább csökkenteni.

– A péceliek sokszor panaszkodnak, hogy a városban nem látni rendőrt.

– Nem csak a lakosság, mi is fontosnak tartjuk az állandó – 24 órás – rendőri jelenlétet. Ez lenne az ideális, sajnos, jelenleg nem valósítható meg, de ez a cél. Első törekvéseim egyike volt, hogy naponta legalább 12 órás járőrszolgálat legyen Pécelen, és ez már működik is.

– Feltételezem, hogy nem elegendő a rendőri létszám.

– A Gödöllői Rendőrkapitányság mindent megtesz Pécel területének folyamatos ellenőrzésére. A Péceli Rendőrőrs állománya jelenleg 7 főből áll, a folyamatos jelenlét biztosítása a kistarcsai rendőrőrssel közösen a feladatunk. A Péceli Rendőrőrsön munkaidőben legtöbbször tartózkodik rendőr, és a vonalas telefon ügyintézés céljából elérhető. Viszont ezúton is szeretném a figyelmet felhívni, hogy rendőri intézkedésre okot adó esetben ne a helyi telefonszámokat, hanem minden esetben a 112-t hívják. Ha minket hívnak, időt veszítenek, mert mi is a központi rendszeren keresztül tudunk intézkedni.

– A megnövekedett forgalom miatt sok a közlekedési probléma, amivel nap mint nap szembesülnek a péceliek. Hogyan próbálnak ez ügyben segíteni?

– Igyekszünk nagyobb figyelmet fordítani a közlekedési szempontból problémás helyekre, például, az iskolakezdés okozta torlódások miatt szeptemberben kollégáim reggelente a Szemere iskola előtt felügyeltek, ezzel segítve a forgalom zavartalanságát. De fókuszban vannak a szabálytalanul parkoló, és a tiltó tábla ellenére behajtó gépjárművek, és a gyorshajtás is. Remélem, ezen szabálytalanságokat is sikerül visszaszorítanunk.

– Bizonyára vannak tervei. Megosztaná az olvasókkal?

– Elsődleges célom az állomány létszámának megtartása, illetve növelése. Jó kapcsolatot szeretnék kiépíteni az önkormányzattal, hiszen az önkormányzat elképzeléseit figyelembe véve, és a segítségükkel fogjuk tudni a közrendet és a közbiztonságot erősíteni, melyhez természetesen a lakosság együttműködésére is számítok.

L.Á.